Sekejap sahaja masa berlalu, Proton X50 kini sudahpun hampir tiga tahun dalam pasaran. Kalau diikutkan, penghujung tahun ini atau awal tahun hadapan SUV segmen-B berkenaan mungkin akan diberikan versi Plastic surgeryNamun dalam satu video yang baru dimuat naik oleh Proton di laman sosial mereka, X50 mungkin akan diperkenalkan dalam versi kemaskini 2023 tidak lama lagi.

Dalam video berkenaan, ketua eksekutif program pembangunan Proton X50, Mohd Haizam Ghazali berkongsi pelbagai informasi seperti penerimaan dan juga perincian-perincian yang telah diberikan pada SUV yang telah pun terjual lebih 70,000 unit sejak ia dilancarkan pada Oktober.2020 tersebut

Beliau turut mendedahkan bahawa Proton memang ada perancangan untuk meningkatkan kebolehan X50 dan versi kemaskini berkenaan bakal diumumkan tidak lama lagi.

“Proses pembaikkan dan penambahan kepada barisan model di Proton akan sentiasa dan terus dilakukan. Kami peka tentang saingan yang dihadapi pada hari ini tetapi kami juga yakin dengan kebolehan Proton X50 untuk menarik perhatian pelanggan,” kata Haizam.

“Ya memang ada rancangan untuk meningkatkan lagi kebolehan Proton X50, tapi tunggulah untuk pengumuman itu,” tambahnya lagi.

Kami jangkakan kemaskini yang dimaksudkan oleh Haizam ini bukanlah model Plastic surgery Menyeluruh, tetapi versi kemaskini ringan seperti yang dibuat pada pada pada pada pada saga mc2 2022 dan exora2023. Diproduksi secara tempatan di Tanjong Malim.

Apa pun seperti yang disebut oleh En. Haizam, “tunggulah untuk pengumuman itu”.

GALERI: Proton X50 1.5T Premium 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *